#40 Collaboration 1B

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Collaboration med Gökenöl. Vi brygger 15L var och blandar ihop i Gökenöls Mackmyrafat. Använder jästnäring, vilket gör att ölen jäser klart på rekordtid. Tyvärr är nitroxen slut, så det blev syresättning med vanlig dykluft.

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
15 L 60 min 33.57 24.52 1.09 1.021 9.06
Resultat 1.09 1.021

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Dark Strong Ale 18 E 1.075 - 1.11 1.01 - 1.024 20 - 35 12 - 22 0 - 0 8 - 11 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 3 kg 66.82
Special B 700 g 15.59
Abbey Malt 250 g 5.57
CaraBelge 200 g 4.45
Carapils 150 g 3.34
Pilsner 150 g 3.34
Belgian Candi Sugar - Dark (275L) 40 g 0.89

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Spalter Select 16 g 0 min First Wort Pellet 5
Hersbrucker 15 g 30 min Boil Pellet 3
Saaz 24 g 15 min Boil Pellet 3.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda 4 g 0 min Mash Water Agent
CaCO3 4 g 0 min Mash Water Agent
CaCO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 4 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 1 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 1 g 15 min Boil Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safbrew - Abbaye Yeast (Abbaye) Fermentis / Safale 82% 12.22°C - 25°C
WLP648 0% 0°C - 0°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
70°C 40 min
76°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Whisky-infused in 30L Mackmyra Ambassador oak barrel
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *