Collaboration med Gökenöl. Vi brygger 15L var och blandar ihop i Gökenöls Mackmyrafat. Använder jästnäring, vilket gör att ölen jäser klart på rekordtid. Tyvärr är nitroxen slut, så det blev syresättning med vanlig dykluft.
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
15 L | 60 min | 33.57 | 24.52 | 1.09 | 1.021 | 9.06 |
Resultat | 1.09 | 1.021 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Dark Strong Ale | 18 E | 1.075 - 1.11 | 1.01 - 1.024 | 20 - 35 | 12 - 22 | 0 - 0 | 8 - 11 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Extra Light | 3 kg | 66.82 |
Special B | 700 g | 15.59 |
Abbey Malt | 250 g | 5.57 |
CaraBelge | 200 g | 4.45 |
Carapils | 150 g | 3.34 |
Pilsner | 150 g | 3.34 |
Belgian Candi Sugar - Dark (275L) | 40 g | 0.89 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Spalter Select | 16 g | 0 min | First Wort | Pellet | 5 |
Hersbrucker | 15 g | 30 min | Boil | Pellet | 3 |
Saaz | 24 g | 15 min | Boil | Pellet | 3.5 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Baking Soda | 4 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaCO3 | 4 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaCO4 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic Acid | 4 g | 0 min | Mash | Water Agent |
NaCl | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 1 g | 15 min | Boil | Fining |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Safbrew - Abbaye Yeast (Abbaye) | Fermentis / Safale | 82% | 12.22°C - 25°C |
WLP648 | 0% | 0°C - 0°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
70°C | 40 min | |
76°C | 15 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
Whisky-infused in 30L Mackmyra Ambassador oak barrel |