Min första tribute till Brewdogs Tokyo hette Godzilla. Denna blev inte som jag tänkt, så nu försöker vi igen, med en Gojira. Då White labs Super High Gravity Ale Yeast WLP099 misslyckades, testar jag nu med Imperial Yeast – A10 Darkness plus extra jästnäring. Klämde till med en vaniljstång och lite torkad chili också, bafatt!
Självklart även denna syresatt med EAN38.
Finns självklart på Untappd!
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 173.9 | 50 | 1.143 | 1.036 | 14.01 |
Resultat | 1.143 | 1.036 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Russian Imperial Stout | 13 F | 1.075 - 1.115 | 1.018 - 1.03 | 50 - 90 | 30 - 40 | 0 - 0 | 8 - 12 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Extra Light | 3 kg | 60.61 |
Roasted Barley | 400 g | 8.08 |
Rye | 350 g | 7.07 |
Crystal Malt 150 | 250 g | 5.05 |
CaraBelge | 250 g | 5.05 |
CaraHell | 250 g | 5.05 |
Chocolate | 250 g | 5.05 |
Cane Sugar | 200 g | 4.04 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Chinook | 15 g | 0 min | First Wort | Pellet | 12.7 |
Waimea | 16 g | 0 min | First Wort | Pellet | 14.8 |
Citra | 10 g | 20 min | Boil | Pellet | 12.8 |
Waimea | 12 g | 20 min | Boil | Pellet | 14.8 |
Eureka | 10 g | 20 min | Boil | Pellet | 17.2 |
Citra | 10 g | 5 min | Boil | Pellet | 12.8 |
Waimea | 12 g | 5 min | Boil | Pellet | 14.8 |
Eureka | 10 g | 5 min | Boil | Pellet | 17.2 |
Waimea | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 16.5 |
Eureka | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 17.2 |
Chinook | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 12.7 |
Citra | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 12.8 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Bakpulver | 2 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaCO3 | 2.1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaSO4 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
MgSO4 | 1.2 g | 0 min | Mash | Water Agent |
NaCl | 0.7 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Torkad chili | 10 g | 5 min | Boil | Flavor |
Tranbär | 10 g | 5 min | Boil | Flavor |
Clarity Ferm | 5 g | 14 dagar | Primary | Fining |
Ekflis bourbon | 10 g | 7 dagar | Primary | Flavor |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
A10 Darkness (A10 Darkness) | Imperial Yeast | 71% | 16.67°C - 22.22°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
45°C | 15 min | |
50°C | 5 min | |
58°C | 30 min | |
64°C | 20 min | |
70°C | 20 min | |
77°C | 5 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
CaraRye instead of Rye
Inspirerad av Brewdogs Tokyo |
Gojira gojira gojira !!!