#37 Commander

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Your Commander is on deck!
Bägge mina Commanders blev så himla bra och populär så nu blir det en extra stor batch.

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
20 L 60 min 129.56 10.28 1.083 1.014 9.01
Resultat 1.083 1.014

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Double IPA 22 A 1.065 - 1.085 1.008 - 1.018 60 - 120 6 - 14 0 - 0 7.5 - 10 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 4 kg 76.92
Pale Ale 400 g 7.69
Crystal Malt 150 200 g 3.85
CaraBohemian 200 g 3.85
CaraHell 200 g 3.85
Flaked Oats 200 g 3.85

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Columbus/Tomahawk 20 g 0 min First Wort Pellet 14.9
Centennial 16 g 20 min Boil Pellet 8.5
Columbus/Tomahawk 16 g 20 min Boil Pellet 14.9
Simcoe 16 g 20 min Boil Pellet 12.1
Centennial 16 g 5 min Boil Pellet 8.5
Columbus/Tomahawk 16 g 5 min Boil Pellet 14.9
Simcoe 16 g 5 min Boil Pellet 12.1
Amarillo 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 8.8
Centennial 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 8.5
Columbus/Tomahawk 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.9
Simcoe 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.1

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
CaCO3 1.5 g 0 min Mash Water Agent
CaSO4 2 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1 g 0 min Mash Water Agent
NaCl 1 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc 1 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 10 g 14 dagar Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 20 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *