Får se om min påsköl kommer smaka mer vört än julölen. Fyrdubblar mängden vörtmix och testar en ny trapistjäst. Korianderfröna uteblev även denna gång, då jag upptäckte att jag fortfarande inte köpt några. 🙂
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 32.55 | 29.56 | 1.09 | 1.018 | 9.39 |
Resultat | 1.09 | 1.018 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Dark Strong Ale | 18 E | 1.075 - 1.11 | 1.01 - 1.024 | 20 - 35 | 12 - 22 | 0 - 0 | 8 - 11 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Light | 2 kg | 63.49 |
Special B | 500 g | 15.87 |
Abbey Malt | 200 g | 6.35 |
CaraBelge | 200 g | 6.35 |
Pilsner | 200 g | 6.35 |
Carafa II | 50 g | 1.59 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Spalter Select | 12 g | 60 min | Boil | Pellet | 5 |
Hersbrucker | 12 g | 30 min | Boil | Pellet | 2.1 |
Saaz | 15 g | 15 min | Boil | Pellet | 3.5 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Bonaire NaCl | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaCO3 | 3 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaSO4 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic Acid | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Pomerans | 10 g | 10 min | Boil | Spice |
korianderfrön | 5 g | 5 min | Boil | Spice |
Vörtmix | 20 g | 5 min | Boil | Spice |
Lactic Acid | 1.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Baking soda | 2 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaCO3 | 3 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaSO4 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
NaCl | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Trappist Ale Yeast WLP500 | White Labs | 78% | 18.33°C - 22.22°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
64°C | 20 min | |
70°C | 20 min | |
78°C | 15 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
|