Efter lång planering har jag kommit fram till vad jag tror kommer bli en riktigt god Chocolate Stout. I samma anda som min Mazikeen Awesome Coconut är även denna rejält humlad!
Amenadiel från min favoritserie Lucifer kallas ju även i serien The Chocolate Angel, i alla fall av Mazikeen.
Finns även på Untappd!
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 223.39 | 44.69 | 1.09 | 1.015 | 9.86 |
Resultat | 1.09 | 1.015 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Russian Imperial Stout | 13 F | 1.075 - 1.115 | 1.018 - 1.03 | 50 - 90 | 30 - 40 | 0 - 0 | 8 - 12 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Light | 2 kg | 62.5 |
Chocolate Malt | 300 g | 9.38 |
Caramel / Crystal 10L | 200 g | 6.25 |
CaraBohemian | 200 g | 6.25 |
Rye | 200 g | 6.25 |
Flaked Oats | 100 g | 3.13 |
CaraHell | 100 g | 3.13 |
De-Husked Caraf II | 100 g | 3.13 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Cascade | 15 g | 0 min | First Wort | Pellet | 5.9 |
Columbus/Tomahawk | 15 g | 0 min | First Wort | Pellet | 14.9 |
Warrior | 15 g | 0 min | First Wort | Pellet | 16 |
Columbus/Tomahawk | 10 g | 60 min | Boil | Pellet | 14.9 |
El Dorado | 10 g | 20 min | Boil | Pellet | 14.5 |
Jarrylo | 10 g | 20 min | Boil | Pellet | 16.3 |
Cascade | 20 g | 5 min | Boil | Pellet | 5.9 |
Jarrylo | 10 g | 5 min | Boil | Pellet | 16.3 |
Cascade | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 5.9 |
El Dorado | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 14.5 |
Jarrylo | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 16.3 |
Columbus/Tomahawk | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 14.9 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
CaCO3 | 3 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaSO4 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
NaCl | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Clarity Ferm | 5 g | 14 dagar | Primary | Fining |
Ekflis Bourbon | 10 g | 7 dagar | Primary | Flavor |
Raw Cocoa Nibs | 200 g | 7 dagar | Primary | Flavor |
Vit Sirap | 43 g | 14 dagar | Bottling | Other |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) | Fermentis / Safale | 81% | 12.22°C - 25°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
45°C | 15 min | |
50°C | 5 min | |
58°C | 30 min | |
64°C | 20 min | |
70°C | 20 min | |
77°C | 5 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=HSVXFHX
Samma galna IBU som Awesome Coconut! |