En vecka på dykbåt i Röda Havet med I’m an Albatraoz kan ge men för livet. 🙂
Finns på Untappd!
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
20 L | 60 min | 50.98 | 4.79 | 1.053 | 1.015 | 5.03 |
Resultat | 1.053 | 1.015 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
American Pale Ale | 18 B | 1.045 - 1.06 | 1.01 - 1.015 | 30 - 50 | 5 - 10 | 0 - 0 | 4.5 - 6.2 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Light | 2 kg | 51.28 |
Pale Ale | 600 g | 15.38 |
Pilsner | 600 g | 15.38 |
Cara Pale | 300 g | 7.69 |
Munich Light | 200 g | 5.13 |
Wheat Malt | 200 g | 5.13 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Pacific Gem | 8 g | 0 min | First Wort | Pellet | 15.4 |
Citra | 20 g | 20 min | Boil | Pellet | 12.4 |
Citra | 25 g | 5 min | Boil | Pellet | 12.4 |
Citra | 31 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 12.4 |
Eureka | 11 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 17.2 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Bonaire salt, NaCl | 0.8 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Kalciumkarbonat CaCO3 | 1.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Kalciumsulfat CaSO4 | 1.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic Acid | 2.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 1 g | 15 min | Boil | Fining |
Clarity Ferm | 10 g | 14 min | Primary | Fining |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) | Fermentis / Safale | 75% | 12.22°C - 25°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
51°C | 10 min | |
69°C | 20 min | |
Mash-out | 76°C | 15 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |