Igen ett recept plockat från Brewdogs DIY Dog och lite anpassat efter mina smak. Brewdogs Tokyo är en riktigt grymming. Något av det starkaste man kan få utan att fuska med frysdestilering. White labs Super High Gravity Ale Yeast WLP099 ska kunna jäsa ut till ABV 25%. Får se hur denna här blir innan jag försöker mig på starkare.
Tokyo drabbas ibland av Godzilla. Något större och starkare än Godzilla är svårt att hitta.
Självklart även denna syresatt med EAN38.
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
9 L | 60 min | 209.7 | 50 | 1.146 | 1.018 | 16.88 |
Resultat | 1.146 | 1.018 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Russian Imperial Stout | 13 F | 1.075 - 1.115 | 1.018 - 1.03 | 50 - 90 | 30 - 40 | 0 - 0 | 8 - 12 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Light | 1.816 kg | 40.21 |
Dry Malt Extract - Extra Light | 1 kg | 22.14 |
Roasted Barley | 250 g | 5.54 |
Crystal Malt 150 | 250 g | 5.54 |
CaraBelge | 250 g | 5.54 |
CaraBohemian | 250 g | 5.54 |
CaraHell | 250 g | 5.54 |
Chocolate | 250 g | 5.54 |
Cane Sugar | 200 g | 4.43 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Chinook | 20 g | 0 min | First Wort | Pellet | 12.7 |
Waimea | 20 g | 0 min | First Wort | Pellet | 17.5 |
Citra | 10 g | 20 min | Boil | Pellet | 12.4 |
Waimea | 10 g | 20 min | Boil | Pellet | 17.5 |
Eureka | 10 g | 20 min | Boil | Pellet | 17.2 |
Citra | 10 g | 5 min | Boil | Pellet | 12.4 |
Waimea | 10 g | 5 min | Boil | Pellet | 17.5 |
Eureka | 10 g | 5 min | Boil | Pellet | 17.2 |
Waimea | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 17.5 |
Eureka | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 17.2 |
Chinook | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 12.7 |
Citra | 10 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 12.4 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Protofloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Tranbär | 10 g | 5 min | Boil | Flavor |
Clarity Ferm | 5 g | 14 dagar | Primary | Fining |
Ekflis bourbon | 10 g | 7 dagar | Primary | Flavor |
CaSO4 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
MgSO4 | 1.2 g | 0 min | Mash | Water Agent |
NaCl | 0.7 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaCO3 | 2.1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Bakpulver | 2 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Super High Gravity Ale Yeast WLP099 (WLP099) | White Labs | 85% | 18.33°C - 20.56°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
45°C | 15 min | |
50°C | 5 min | |
58°C | 30 min | |
64°C | 20 min | |
70°C | 20 min | |
77°C | 5 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=665G15B
Drymalt - Pale Ale CBW 4 påsar Inspirerad av Brewdogs Tokyo |
Gojira gojira gojira !!!