#184 Rose AK 1896

Jag har blivit riktigt förstjust i Wyeast – West Yorkshire 1469 jäst, genom att jag börjat brygga öl från https://barclayperkins.blogspot.com/. Så nu fokuserar jag på öl Pattison letat fram som använder 1469 och idag var det åter igen dags för Rose AK, min favorit, bryggd efter en brygglogg från 1896.
https://barclayperkins.blogspot.com/2021/03/lets-brew-1896-rose-ak.html

yellow

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
20 L 130 min 41.69 3.82 1.051 1.013 5.07
Resultat 1.051 1.013

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Extra Special/Strong Bitter (ESB) 8 C 1.048 - 1.06 1.01 - 1.016 30 - 50 6 - 18 0 - 0 4.6 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Maris Otter Pale 1.4 kg 38.89
Flaked Rice 300 g 8.33
Invert Sugar Syrup 300 g 8.33
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 100 g 2.78
Dry Malt Extract - Extra Light 1.5 kg 41.67

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
East Kent Goldings 22 g 130 min Boil Pellet 5.2
East Kent Goldings 17 g 60 min Boil Pellet 5.2
Hallertau Tradition (Germany) 17 g 30 min Boil Pellet 5
Hallertau Tradition (Germany) 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym / 0.09 Kilograms 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid / 0.3 Liters 2 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 1 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc 1 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 2 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 10 g 0 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
West Yorkshire 1469 (1469) Wyeast 72% 17.78°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
65°C 45 min
70°C 25 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

No. 2 invert sugar
Gör på rörsocker.
150 gr rörsocker
150 gr vatten
(blir efter sjuda 20 min 240 gr)

Borde testa med
187 gr socker
187 gr vatten
som borde bli 300 gr

https://barclayperkins.blogspot.com/2021/03/lets-brew-1896-rose-ak.html


Skulle egentligen varit Fuggles istället för East Kent Goldings

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *