Efter ett mycket givande studiebesök på Het Anker i Mechelen måste jag helt enkelt försöka mig på en Carolus.
De volgende halte stod det innan varje station på vår tågtur genom Belgien. Synd att jag inte fick en bild på ”De volgende halte is: Mechelen”.
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 22.37 | 18.11 | 1.091 | 1.021 | 9.11 |
Resultat | 1.091 | 1.021 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Dark Strong Ale | 18 E | 1.075 - 1.11 | 1.01 - 1.024 | 20 - 35 | 12 - 22 | 0 - 0 | 8 - 11 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Extra Light | 1 kg | 32.34 |
Dry Malt Extract - Light | 1 kg | 32.34 |
Pilsner | 500 g | 16.17 |
Crystal Malt 150 | 392 g | 12.68 |
CaraBelge | 100 g | 3.23 |
Belgian Candi Sugar - Dark (275L) | 50 g | 1.62 |
Abbey Malt | 50 g | 1.62 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Challenger | 4 g | 60 min | Boil | Pellet | 7.3 |
Hallertau Hersbrucker | 5 g | 60 min | Boil | Pellet | 2.1 |
Challenger | 4 g | 20 min | Boil | Pellet | 7.3 |
Hallertau Hersbrucker | 5 g | 20 min | Boil | Pellet | 2.1 |
Challenger | 4 g | 5 min | Boil | Pellet | 7.3 |
Hallertau Hersbrucker | 5 g | 5 min | Boil | Pellet | 2.1 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Bonaire NaCl | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaCO3 | 3 g | 0 min | Mash | Water Agent |
CaSO4 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Lactic Acid | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Safbrew - Abbaye Yeast (Abbaye) | Fermentis / Safale | 82% | 12.22°C - 25°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
70°C | 30 min | |
78°C | 15 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=MXBCZFJ |
Här avslöjar guiden de ungefärliga ingredienserna till en Calorus. Får se om det bidde rätt.