#176 Tripel of Rao II

Min förra blev så grymt god efter ett år, så nu måste jag brygga en till och gömma undan.

yellow

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 90 min 39.87 5.01 1.082 1.014 8.86
Resultat 1.082 1.014

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Tripel 26 C 1.075 - 1.085 1.008 - 1.014 20 - 40 4.5 - 7 0 - 0 7.5 - 9.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1.5 kg 46.15
Pilsner 700 g 21.54
Cane Sugar 300 g 9.23
Munich Light 300 g 9.23
German - Rye 150 g 4.62
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 300 g 9.23

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
East Kent Goldings 8 g 90 min Boil Pellet 5.2
Spalter Select 9 g 60 min Boil Pellet 3.8
Fuggles 14 g 30 min Boil Pellet 4.5
Saaz 15 g 5 min Boil Pellet 3.2
Fuggles 15 g 5 min Boil Pellet 4.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 1 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring / 0.03 Kilograms 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed / 0.42 Kilograms 5 g 5 min Boil Spice
Kummin / 24 Grams 3 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Dansukker - Vit Sirap / 0.625 Kilograms 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Golden Ale Yeast WLP570 (WLP570) White Labs 76% 20°C - 23.89°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
64°C 45 min
70°C 25 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *