#174 Caleb

Såg att min Ardenne jäst hade svällt upp rejält. Bäst att brygga nåt på den. Med det jag har hemma blir det en blond. Inte min vanliga rågblond utan en lite sötare jag gjort förr, då ”The Slayer”, fast nu med annan jäst.

yellow

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 60 min 25.72 5.9 1.062 1.013 6.35
Resultat 1.062 1.013

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Blond Ale 25 A 1.062 - 1.075 1.008 - 1.018 15 - 30 4 - 7 0 - 0 6 - 7.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Maris Otter Pale 1 kg 33.33
Wheat Malt 626 g 20.87
Dry Malt Extract - Wheat 500 g 16.67
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 200 g 6.67
German - CaraHell 300 g 10
German - Pale Ale 374 g 12.47

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
East Kent Goldings 10 g 60 min Boil Pellet 5.2
Saaz 27 g 20 min Boil Pellet 3.2
Styrian Golding / Bobek 20 g 5 min Boil Pellet 4.4

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 60 min Mash Water Agent
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Coriander seed 4 g 5 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Ardennes 3522 (3522) Wyeast 74% 18.33°C - 29.44°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
65°C 45 min
70°C 25 min
Mash-out 78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *