#172 Rose AK 1896

Ytterligare en öl från ölbloggen SHUT UP ABOUT BARCLAY PERKINS, http://barclayperkins.blogspot.com/.
Troligen hamnar den på fat.

yellow

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 130 min 38.05 4.66 1.051 1.014 4.82
Resultat 1.051 1.014

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Best Bitter 11 B 1.04 - 1.048 1.008 - 1.012 25 - 40 8 - 16 0 - 0 3.8 - 4.6 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Maris Otter Pale 1.3 kg 59.77
German - Pale Ale 525 g 24.14
Flaked Rice 150 g 6.9
Invert Sugar Syrup 150 g 6.9
Cane Sugar 50 g 2.3

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Fuggles 12 g 130 min Boil Pellet 4.5
Fuggles 10 g 60 min Boil Pellet 4.5
Hallertau Tradition (Germany) 10 g 30 min Boil Pellet 5
Hallertau Tradition (Germany) 8 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 1 g 60 min Mash Water Agent
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
West Yorkshire 1469 (1469) Wyeast 69% 17.78°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
65°C 45 min
70°C 25 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

https://barclayperkins.blogspot.com/2021/03/lets-brew-1896-rose-ak.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *