#170 Mariannes Röklager

Fick en stor påse lagerjäst från Marianne Henke förra året. Fred och jag testade den då men tyckte att humlesmaken typ dog helt. Så, jag tänkte, en lager där humle inte är så framträngande, en röklager!

Jäser den i partycoolern på 12 grader.

yellow

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 60 min 29.67 10.47 1.044 1.005 5.15
Resultat 1.044 1.005

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Classic Style Smoked Beer 32 A 0 - 0 0 - 0 0 - 0 0 - 0 0 - 0 0 - 0 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Beech Smoked Barley 2.36 kg 91.12
German - CaraHell 200 g 7.72
German - Carafa III 30 g 1.16

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Pacific Gem 7 g 60 min Boil Pellet 14.6
Hersbrucker 7 g 30 min Boil Pellet 3
Hersbrucker 7 g 15 min Boil Pellet 3
Hersbrucker 7 g 5 min Boil Pellet 3

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 1 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.7 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Coriander seed 2 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Fermolager W AEB 87% 9°C - 15°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 15 min
Beta-amylase 64°C 45 min
Alpha-amylase 70°C 25 min
Mash-Out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *