#17 Daisy Daisy

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Gästbryggning från Gökenöl. Då jag är den enda med AC som kan hålla jästemperaturen under 25 grader bryggde vi NeIPAn hos mig. Dags för ett namn från 2001, så det blev Daisy Daisy, som HAL9000 sjunger när Dave skruvar ut mer och mer av datorns minne.

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
9 L 60 min 42.22 5.75 1.056 1.012 5.66
Resultat 1.056 1.012

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Specialty IPA: White IPA 21 B 1.056 - 1.065 1.01 - 1.016 40 - 70 5 - 8 0 - 0 5.5 - 7 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 57.8
Carapils 350 g 20.23
Flaked Oats 350 g 20.23
Honey 30 g 1.73

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Azacca 6 g 15 min Boil Pellet 13
Citra 6 g 15 min Boil Pellet 13.5
Galaxy 6 g 15 min Boil Pellet 14.7
Azacca 10 g 0 min Boil Pellet 13
Citra 10 g 0 min Boil Pellet 13.5
Galaxy 10 g 0 min Boil Pellet 14.7
Azacca 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 13
Citra 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 13.5
Galaxy 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.7
Azacca 5 g 12 dagar Dry Hop Pellet 13
Citra 5 g 12 dagar Dry Hop Pellet 13.5
Galaxy 5 g 12 dagar Dry Hop Pellet 14.7

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsum 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Salt 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Chalk 0.3 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1 g 0 min Mash Water Agent

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) Fermentis / Safale 75% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
45°C 15 min
50°C 5 min
58°C 30 min
64°C 20 min
70°C 20 min
77°C 5 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

http://www.themadfermentationist.com/2017/07/cryo-lupulin-neipa-citra-mosaic.html

Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *