#169 Zor-El Tripel

Fick ett tips om en Karmeliet klon. Försöker göra den allgrain, trots den stora mängden malt. Testar en ny jäst.

red

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 23.09 5.21 1.088 1.019 9.07
Resultat 1.088 1.019

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Tripel 26 C 1.075 - 1.085 1.008 - 1.014 20 - 40 4.5 - 7 0 - 0 7.5 - 9.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Pilsner Malt 2.5 kg 62.97
Wheat Malt 800 g 20.15
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 300 g 7.56
Flaked Oats 370 g 9.32

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
East Kent Goldings 18 g 60 min Boil Pellet 5.2
Hallertau Mittelfruh 30 g 5 min Boil Pellet 4

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 1 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 2.5 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed 4 g 5 min Boil Spice
Kamomill 1.5 g 5 min Boil Spice
Kummin 2 g 5 min Boil Spice
Pomerans 16 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
B48 Triple Double (B48 Triple Double) Imperial Yeast 74% 18.33°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 10 min
66°C 45 min
71°C 25 min
mash-out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Tilt visade för låg OG så jag pitchade i 120gr rörsocker i jäshinken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *