#167 Shelby the farm dog

Behöver bygga upp med lite med Saison. Torrhumlad som vanligt. Testar ny jäst. Nu även allgrain och singlehop.

yellow

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 33.4 5.45 1.053 1.011 5.42
Resultat 1.053 1.011

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Saison 16 C 1.048 - 1.065 1.002 - 1.012 20 - 35 5 - 14 0 - 0 5 - 7 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
German - Pale Ale 1.4 kg 60.24
Wheat Malt 600 g 25.82
Munich Light 140 g 6.02
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 100 g 4.3
Melanoidin 84 g 3.61

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Sabro 2 g 60 min Boil Pellet 15.9
Sabro 7 g 20 min Boil Pellet 15.9
Sabro 10 g 5 min Boil Pellet 15.9
Sabro 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 15.9

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 1 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed 2 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Style Saison Blend WLP568 (WLP568) White Labs 75% 21.11°C - 26.67°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
64°C 45 min
70°C 25 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *