#165 Gunnies Dry Stout

Nu när jag lyckats få fram en perfekt Guinness tribute så blir det en 20L version. Kommer tappas på fat för att ha i min KegMaster X.

yellow

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
20 L 60 min 41.87 27.13 1.039 1.009 3.84
Resultat 1.039 1.009

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Dry Stout 13 A 1.036 - 1.05 1.007 - 1.011 30 - 45 25 - 40 0 - 0 4 - 5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Maris Otter Pale 2 kg 54.35
Brown 600 g 16.3
Flaked Oats 600 g 16.3
Crystal Malt 250 200 g 5.43
German - Carafa II 230 g 6.25
Lactose (Milk Sugar) 50 g 1.36

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Challenger 55 g 60 min Boil Pellet 5.1
East Kent Goldings 35 g 15 min Boil Pellet 5.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda 3 g 60 min Mash Water Agent
Chalk 4 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym 0.3 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 3.5 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc 1 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 2 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 10 g 0 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) Fermentis / Safale 75% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 15 min
Beta-amylase 65°C 45 min
Alpha-amylase 70°C 25 min
Mash-Out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *