#164 Massacre on Cestus 3

Min Brut IPA blev så himla god så nu blir det en till, denna även lite svagare, en ”session”. Kommer tappas på fat för att ha i min Kegerator.

grey

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
11 L 60 min 19.94 2.27 1.028 1.001 3.56
Resultat 1.028 1.001

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Specialty IPA: White IPA 21 B 1.056 - 1.065 1.01 - 1.016 40 - 70 5 - 8 0 - 0 5.5 - 7 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
German - Pale Ale 1 kg 80
Flaked Corn 125 g 10
Flaked Rice 125 g 10

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Sabro 10 g 5 min Boil Pellet 15.9
Citra 15 g 5 min Boil Pellet 13.1
Sabro 50 g 7 dagar Dry Hop Pellet 15.9
Citra 100 g 3 dagar Dry Hop Pellet 13.1

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Ultra-Ferm WLN4100 10 g 0 min Primary Fining
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.7 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 60 min Mash Water Agent
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Hopehead Ale M66 (M66) Mangrove Jack 95% 18°C - 22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 10 min
64°C 45 min
70°C 25 min
78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *