#161 Hamsters is nice

Åter igen min gamla rågblond, fast nu all grain. Glömde tillsätta rörsocker under koket så det åkte i direkt i hinken. Hamsters is nice är ett uttalande från en full Kaylee.

blue

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 90 min 21.25 4.31 1.055 1.008 6.22
Resultat 1.055 1.008

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Blond Ale 25 A 1.062 - 1.075 1.008 - 1.018 15 - 30 4 - 7 0 - 0 6 - 7.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
German - Pale Ale 1.4 kg 58.33
German - Rye 400 g 16.67
Wheat Malt 500 g 20.83
Cane Sugar 100 g 4.17

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Perle 8 g 90 min Boil Pellet 8
Cascade 3 g 30 min Boil Pellet 8.3
Saaz 5 g 5 min Boil Pellet 3.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym / 0.09 Kilograms 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid / 0.1 Liters 2 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc / 73 Grams 1 g 15 min Boil Fining
Jästnäring / 37 Grams 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed / 0.31 Kilograms 2 g 4 min Boil Spice
Clarity Ferm / 35 Milliliters 5 g 0 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safbrew - Abbaye Yeast BE-256 (BE-256) Fermentis / Safale 82% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
65°C 45 min
Mash-out 70°C 25 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Inspired by Castle malting. Ran out of Rye, added Cane suger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *