#159 My Pixie Princess II

Börjar få slut på min favorit witbier. Sist satte jag den på fat och det blir det även denna gång. Nu kör jag all grain plus lite pomerans.

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 90 min 13.58 3.71 1.046 1.011 4.68
Resultat 1.046 1.011

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Witbier 16 A 1.044 - 1.052 1.008 - 1.012 10 - 20 2 - 4 0 - 0 4.5 - 5.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
German - Pale Ale 1 kg 47.62
Wheat Malt 1 kg 47.62
Flaked Oats 100 g 4.76

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Saaz 20 g 0 min First Wort Pellet 2.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Gypsym 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Table Salt 1 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc 1 g 15 min Boil Fining
Coriander seed 8 g 5 min Boil Spice
Kamomill 1.5 g 5 min Boil Spice
Pomerans 16 g 5 min Boil Spice
Lime zest 4.3 g 5 min Boil Flavor
Orange zest 29 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Lemon zest 12.5 g 5 min Boil Flavor

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Witbier (Wyeast 3944) Wyeast 0% 0°C - 0°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
Beta-amylase 66°C 45 min
Alpha-amylase 70°C 25 min
Mash-out 78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Apelsin 13 SEK
Citron 8 SEK
Lime 8 SEK

275 SEK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *