#158 Tennants Queens Ale 1956

Den blev så himla god och trevlig sist så det blir en likadan till. Fick slut på Belgisk Golding så det blir lite East Kent Goldings i torrhumlingen istället. Den här gången kommer den tappas på fat.

red

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 95 min 47.15 3.84 1.032 1.006 3.33
Resultat 1.032 1.006

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Best Bitter 11 B 1.04 - 1.048 1.008 - 1.012 25 - 40 8 - 16 0 - 0 3.8 - 4.6 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Maris Otter Pale 1 kg 60.61
Munich Light 300 g 18.18
Flaked Corn 200 g 12.12
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 100 g 6.06
Lactose (Milk Sugar) 50 g 3.03

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Fuggles 12 g 90 min Boil Pellet 4.5
Fuggles 12 g 60 min Boil Pellet 4.5
Belgisk Goldings (ekologisk) 18 g 30 min Boil Pellet 5.8
Belgisk Goldings (ekologisk) 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5.8

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Lactic acid / 0.1 Liters 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 0.8 g 0 min Mash Flavor
Gypsym / 0.09 Kilograms 1 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc / 0.03 Kilograms 1 g 15 min Boil Fining
Jästnäring / 0.03 Kilograms 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm / 20 Milliliters 5 g 0 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
West Yorkshire 1469 (1469) Wyeast 80% 17.78°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
65°C 45 min
70°C 20 min
78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

From Ron Pattinson
http://barclayperkins.blogspot.com/2018/03/lets-brew-1956-tennants-queens-ale.html


230g corn flakes cereal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *