#157 Second night on Darilium

Samma som min förr Darilium, fast med justerad vattenmängd och ett till mäskningssteg. Nåt gott att ha på fat.

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 90 min 35.06 9.19 1.034 1.008 3.31
Resultat 1.034 1.008

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Ordinary Bitter 11 A 1.03 - 1.039 1.007 - 1.011 25 - 35 8 - 14 0 - 0 3.2 - 3.8 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Maris Otter Pale 1.2 kg 81.63
German - Pale Ale 100 g 6.8
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 114 g 7.76
Finland - Crystal Malt 300 42 g 2.86
German - Carafa III 14 g 0.95

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Challenger 20 g 90 min Boil Pellet 5.1
Styrian Golding / Celeia 10 g 5 min Boil Pellet 2.5
East Kent Goldings 5 g 5 min Boil Pellet 5.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 1 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym 0.7 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Clarity Ferm 5 g 0 min Mash Fining
Jästnäring 1 g 0 min Mash Other
Protafloc 0.5 g 0 min Mash Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Mash Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
London ESB Yeast Danstar 70% 18.33°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
66°C 90 min
72°C 25 min
78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *