#155 Backeböl II

Kände att jag alltid behövde ha ett fat lättöl hemma. Första receptet jag kör om igen utan att ändra något, alltså får den samma namn som den förra.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är untappd.png

pink

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
20 L 60 min 38.72 11.26 1.021 1.005 2.1
Resultat 1.021 1.005

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Pale Ale 18 B 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 50 5 - 10 0 - 0 4.5 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
German - Pale Ale 1 kg 52.63
German - CaraAroma 300 g 15.79
German - CaraHell 300 g 15.79
German - Rye 300 g 15.79

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Pacific Gem 5 g 0 min First Wort Pellet 14.6
Eureka 7 g 20 min Boil Pellet 17.2
Lemondrop 20 g 20 min Boil Pellet 4.8
Pacific Gem 7 g 20 min Boil Pellet 14.6
Jester 20 g 5 min Boil Pellet 7
Lemondrop 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 4.8
Sabro 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 15.9
Waimea 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.8

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda / 0.2 Kilograms 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Chalk / 0.06 Kilograms 2 g 0 min Mash Water Agent
Gypsym / 0.09 Kilograms 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid / 0.1 Liters 2 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc / 0.03 Kilograms 1 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm / 70 Milliliters 10 g 0 min Primary Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed 8 g 5 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
American Ale 1056 (1056) Wyeast 75% 15.56°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 10 min
65°C 45 min
70°C 25 min
Mash out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=BGX8YPJ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *