#152 Hundelibund Pinky

När min senaste Hundelibund blev så god med California Common jästen måste jag nu göra en till, som kommer sättas på fat.

yellow

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 60 min 23.64 4.52 1.047 1.009 5.02
Resultat 1.047 1.009

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
International Pale Lager 2 A 1.042 - 1.05 1.008 - 1.012 18 - 25 2 - 6 0 - 0 4.6 - 6 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
German - Pale Ale 2 kg 79.62
Wheat Malt 300 g 11.94
Munich Light 200 g 7.96
Honey 12 g 0.48

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Pink Boots Blend 2 g 60 min Boil Pellet 12.8
Pink Boots Blend 8 g 20 min Boil Pellet 12.8
Pink Boots Blend 12 g 5 min Boil Pellet 12.8
Pink Boots Blend 30 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.8

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 2 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Coriander seed 4 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Californian Lager M54 (M54) Mangrove Jack 80% 17.78°C - 20°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 15 min
Beta-amylase 64°C 45 min
Alpha-amylase 70°C 25 min
Mash-Out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *