#151 Dreamer

Nästa upplaga av saffranstrippel. Hade tänkt endast använda 1gr, men burken hade typ 1.2, så jag tog allt. Nu med den gamla vanliga M31 trippeljästen.

pink

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 28.16 5.41 1.079 1.009 9.23
Resultat 1.079 1.009

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Tripel 18 C 1.075 - 1.085 1.008 - 1.014 20 - 40 4.5 - 7 0 - 0 7.5 - 9.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 19.23
Dry Malt Extract - Wheat 1 kg 38.46
German - Pale Ale 500 g 19.23
Cane Sugar 200 g 7.69
Flaked Oats 200 g 7.69
Munich Light 200 g 7.69

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Styrian Golding / Celeia 30 g 60 min Boil Pellet 2.5
Saaz 20 g 5 min Boil Pellet 3.2
Saaz 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 3.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 1 g 0 min Mash Water Agent
Gypsym 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Table Salt 1 g 0 min Mash Water Agent
Pomerans 16 g 5 min Boil Spice
Coriander seed 10 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
Saffran 1.2 g 5 min Boil Spice
Vit Sirap 35 g 0 min Bottling Other
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Tripel M31 (M31) Mangrove Jack 85% 17.78°C - 27.78°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
Mash out 65°C 45 min
70°C 25 min
78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *