#149 Gunnies II

Nästa version. Nu med irländsk jäst. Vräkte i lite Belgian Candi Sugar också, för att få upp styrkan. Får se vad det gör med smaken.

Blev väldigt trevlig. Lite rostad och mjuk.

yellow

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 40.3 30.21 1.042 1.01 4.13
Resultat 1.042 1.01

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Dry Stout 13 A 1.036 - 1.05 1.007 - 1.011 30 - 45 25 - 40 0 - 0 4 - 5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Maris Otter Pale 1 kg 51.28
Flaked Oats 350 g 17.95
Brown 320 g 16.41
Crystal Malt 250 120 g 6.15
German - Carafa III 60 g 3.08
Belgian Candi Sugar - Dark (275L) 100 g 5.13

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Challenger 21 g 60 min Boil Pellet 5.1
East Kent Goldings 14 g 15 min Boil Pellet 5.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 3 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym 0.4 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Baking Soda 4 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 5 g 60 min Mash Water Agent
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Irish Ale Yeast WLP004 (WLP004) White Labs 72% 18.33°C - 20°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
66°C 40 min
70°C 15 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *