Blev riktigt förtjust i årets upplaga av De Rankes XX Bitter så jag bestämde mig för att göra en själv. Får se vad det blir.
Och den blev helt sagolikt god! Den här kommer jag göra fler gånger.
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
12 L | 60 min | 81.86 | 3.21 | 1.052 | 1.009 | 5.59 |
Resultat | 1.052 | 1.009 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Pale Ale | 16 B | 1.048 - 1.054 | 1.01 - 1.014 | 20 - 30 | 8 - 14 | 0 - 0 | 4.8 - 5.5 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Pilsner Malt | 1 kg | 43.48 |
Cane Sugar | 300 g | 13.04 |
Dry Malt Extract - Extra Light | 500 g | 21.74 |
German - Pale Ale | 500 g | 21.74 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Styrian Golding / Celeia | 56 g | 60 min | Boil | Pellet | 2.5 |
Hallertau Tradition (Germany) | 34 g | 30 min | Boil | Pellet | 5 |
Hallertau Tradition (Germany) | 34 g | 10 min | Boil | Pellet | 5 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Jästnäring | 1 g | 10 min | Boil | Other |
Protafloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Vit Sirap | 45 g | 0 min | Bottling | Other |
Gypsym | 0.8 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Table Salt | 0.5 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Lactic acid | 1.5 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Trappist High Gravity 3787 (3787) | Wyeast | 76% | 17.78°C - 25.56°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
58°C | 15 min | |
65°C | 45 min | |
71°C | 25 min | |
78°C | 10 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
OG: 1.057
FG: 1.010 6.2% ABV |