#147 É Amargas

Blev riktigt förtjust i årets upplaga av De Rankes XX Bitter så jag bestämde mig för att göra en själv. Får se vad det blir.

Och den blev helt sagolikt god! Den här kommer jag göra fler gånger.

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 60 min 81.86 3.21 1.052 1.009 5.59
Resultat 1.052 1.009

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Pale Ale 16 B 1.048 - 1.054 1.01 - 1.014 20 - 30 8 - 14 0 - 0 4.8 - 5.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Pilsner Malt 1 kg 43.48
Cane Sugar 300 g 13.04
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 21.74
German - Pale Ale 500 g 21.74

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Styrian Golding / Celeia 56 g 60 min Boil Pellet 2.5
Hallertau Tradition (Germany) 34 g 30 min Boil Pellet 5
Hallertau Tradition (Germany) 34 g 10 min Boil Pellet 5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other
Gypsym 0.8 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 60 min Mash Water Agent

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Trappist High Gravity 3787 (3787) Wyeast 76% 17.78°C - 25.56°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
65°C 45 min
71°C 25 min
78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

OG: 1.057
FG: 1.010

6.2% ABV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *