Birthday recept Fred köpte av Ron Pattison.

Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
12 L | 95 min | 47.15 | 3.84 | 1.032 | 1.006 | 3.33 |
Resultat | 1.032 | 1.006 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Best Bitter | 11 B | 1.04 - 1.048 | 1.008 - 1.012 | 25 - 40 | 8 - 16 | 0 - 0 | 3.8 - 4.6 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Maris Otter Pale | 1 kg | 60.61 |
Munich Light | 300 g | 18.18 |
Flaked Corn | 200 g | 12.12 |
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) | 100 g | 6.06 |
Lactose (Milk Sugar) | 50 g | 3.03 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Fuggles | 12 g | 90 min | Boil | Pellet | 4.5 |
Fuggles | 12 g | 60 min | Boil | Pellet | 4.5 |
Belgisk Goldings (ekologisk) | 18 g | 30 min | Boil | Pellet | 5.8 |
Belgisk Goldings (ekologisk) | 20 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 5.8 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Lactic acid / 0.1 Liters | 1.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Table Salt / 1 Kilograms | 0.8 g | 0 min | Mash | Flavor |
Gypsym / 0.09 Kilograms | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protafloc / 0.03 Kilograms | 1 g | 15 min | Boil | Fining |
Jästnäring / 0.03 Kilograms | 1 g | 10 min | Boil | Other |
Clarity Ferm / 20 Milliliters | 5 g | 0 min | Primary | Fining |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
West Yorkshire 1469 (1469) | Wyeast | 80% | 17.78°C - 22.22°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
58°C | 15 min | |
65°C | 45 min | |
70°C | 20 min | |
78°C | 10 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
From Ron Pattinson
http://barclayperkins.blogspot.com/2018/03/lets-brew-1956-tennants-queens-ale.html 230g corn flakes cereal |