#145 Tennants Queens Ale 1956

Birthday recept Fred köpte av Ron Pattison.

pink

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 95 min 47.15 3.84 1.032 1.006 3.33
Resultat 1.032 1.006

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Best Bitter 11 B 1.04 - 1.048 1.008 - 1.012 25 - 40 8 - 16 0 - 0 3.8 - 4.6 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Maris Otter Pale 1 kg 60.61
Munich Light 300 g 18.18
Flaked Corn 200 g 12.12
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 100 g 6.06
Lactose (Milk Sugar) 50 g 3.03

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Fuggles 12 g 90 min Boil Pellet 4.5
Fuggles 12 g 60 min Boil Pellet 4.5
Belgisk Goldings (ekologisk) 18 g 30 min Boil Pellet 5.8
Belgisk Goldings (ekologisk) 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5.8

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Lactic acid / 0.1 Liters 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 0.8 g 0 min Mash Flavor
Gypsym / 0.09 Kilograms 1 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc / 0.03 Kilograms 1 g 15 min Boil Fining
Jästnäring / 0.03 Kilograms 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm / 20 Milliliters 5 g 0 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
West Yorkshire 1469 (1469) Wyeast 80% 17.78°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
65°C 45 min
70°C 20 min
78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

From Ron Pattinson
http://barclayperkins.blogspot.com/2018/03/lets-brew-1956-tennants-queens-ale.html


230g corn flakes cereal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *