#144 Lees Second

Den första blev riktigt god och trevlig att ha på fat. Nu en lite mindre sats, och lite svagare.

red

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
12 L 105 min 26.52 7.73 1.038 1.008 3.95
Resultat 1.038 1.008

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Best Bitter 11 B 1.04 - 1.048 1.008 - 1.012 25 - 40 8 - 16 0 - 0 3.8 - 4.6 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 29.17
Maris Otter Pale 900 g 52.51
Mörk sirap 180 g 10.5
Flaked Corn 130 g 7.58
German - Carafa III 4 g 0.23

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Fuggles 12 g 105 min Boil Pellet 4.5
East Kent Goldings 10 g 30 min Boil Pellet 5.2
East Kent Goldings 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Jästnäring 1 g 10 min Mash Other
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.7 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 60 min Mash Water Agent

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
London Ale III 1318 (1318) Wyeast 77% 17.78°C - 23.33°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
65°C 45 min
70°C 20 min
78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *