#141 Triumph the insult lager

Efter mitt första försök med M54, som blev väldigt god, testar jag en ny lager. Denna gång en röklager på bokrökt kornmalt.

Den blev grymt god!

blue

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 35.03 10.77 1.049 1.009 5.21
Resultat 1.049 1.009

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Classic Style Smoked Beer 32 A 0 - 0 0 - 0 0 - 0 0 - 0 0 - 0 0 - 0 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Beech Smoked Barley 2 kg 84.75
Melanoidin 170 g 7.2
Munich Light 170 g 7.2
German - Carafa III 20 g 0.85

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Pacific Gem 7 g 60 min Boil Pellet 14.6
Hallertau Tradition (Germany) 5 g 30 min Boil Pellet 5
Hallertau Tradition (Germany) 4 g 15 min Boil Pellet 5
Hallertau Tradition (Germany) 5 g 5 min Boil Pellet 5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 1 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.7 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Apelsinskal (söta) 2 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Californian Lager M54 (M54) Mangrove Jack 80% 17.78°C - 20°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 15 min
Beta-amylase 64°C 45 min
Alpha-amylase 70°C 25 min
Mash-Out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *