#140 Sensei Ping

Testar mitt vanliga lättölsrecept med en maltosnegativ jäst. Kommer troligen bli ganska sött, men vi får se.

Tyvärr blev den dålig. Doftar plåster, brett, så jag testade någon och hällde ut resten.

red

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 47.99 3.34 1.017 1.013 0.5
Resultat 1.017 1.013

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Pale Ale 18 B 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 50 5 - 10 0 - 0 4.5 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
German - Pale Ale 500 g 54.95
German - Rye 150 g 16.48
Munich Light 130 g 14.29
German - CaraHell 130 g 14.29

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Warrior 3 g 0 min First Wort Pellet 19
Sabro 4 g 20 min Boil Pellet 15.9
Citra 4 g 20 min Boil Pellet 13.1
Waimea 4 g 20 min Boil Pellet 14.8
Lemondrop 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 4.8
Sabro 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 15.9
Waimea 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.8

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Table Salt 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc 1 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 1 min Primary Fining
Gypsym 0.7 g 60 min Mash Water Agent
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed 4 g 5 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
WLP686 Zygosaccharomyces Lentus White Labs 20% 20°C - 24°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
Mash out 65°C 45 min
70°C 25 min
78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

https://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=XBRXGM7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *