#14 Sandin Citrauvin

Dags för en bryggning med min lärling Stefan. Stefan är väldigt förtjust i Citrauvin, en svensk Pale Ale från Göteborg. Stefan är även grymt förtjust i min Camden klon, så det blev en korsning.  Denna gång kände jag även att var tvungen att syresätta mäsken med nitrox EAN36.

Brown

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
9 L 60 min 45 7.06 1.06 1.017 5.72
Resultat 1.06 1.017

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Pale Ale 10 A 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 45 5 - 14 0 - 0 4.5 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 1 kg 56.82
Pale Ale 200 g 11.36
Pilsner 200 g 11.36
Rye 120 g 6.82
Wheat Malt 80 g 4.55
Munich Light 80 g 4.55
Crystal Malt 150 80 g 4.55

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Waimea 4 g 0 min First Wort Pellet 13
Simcoe 4 g 0 min First Wort Leaf 12.7
Azacca 3 g 20 min Boil Pellet 15
Citra 3 g 20 min Boil Pellet 11
Simcoe 3 g 20 min Boil Pellet 12.7
Azacca 7 g 7 dagar Dry Hop Pellet 15
Citra 7 g 7 dagar Dry Hop Pellet 11
Simcoe 7 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.7

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumkarbonat CaCO3 1 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumsulfat CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) Fermentis / Safale 75% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
51°C 10 min
69°C 20 min
Mash-out 76°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Den vanliga blandningen:
1 gr CaSO4
0.5 gr NaCl
1 gr CaCO3

Perfekt träff på OG: