Dags för en bryggning med min lärling Stefan. Stefan är väldigt förtjust i Citrauvin, en svensk Pale Ale från Göteborg. Stefan är även grymt förtjust i min Camden klon, så det blev en korsning. Denna gång kände jag även att var tvungen att syresätta mäsken med nitrox EAN36.
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
9 L | 60 min | 45 | 7.06 | 1.06 | 1.017 | 5.72 |
Resultat | 1.06 | 1.017 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
American Pale Ale | 10 A | 1.045 - 1.06 | 1.01 - 1.015 | 30 - 45 | 5 - 14 | 0 - 0 | 4.5 - 6.2 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Light | 1 kg | 56.82 |
Pale Ale | 200 g | 11.36 |
Pilsner | 200 g | 11.36 |
Rye | 120 g | 6.82 |
Wheat Malt | 80 g | 4.55 |
Munich Light | 80 g | 4.55 |
Crystal Malt 150 | 80 g | 4.55 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Waimea | 4 g | 0 min | First Wort | Pellet | 13 |
Simcoe | 4 g | 0 min | First Wort | Leaf | 12.7 |
Azacca | 3 g | 20 min | Boil | Pellet | 15 |
Citra | 3 g | 20 min | Boil | Pellet | 11 |
Simcoe | 3 g | 20 min | Boil | Pellet | 12.7 |
Azacca | 7 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 15 |
Citra | 7 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 11 |
Simcoe | 7 g | 7 dagar | Dry Hop | Pellet | 12.7 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Bonaire salt, NaCl | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Kalciumkarbonat CaCO3 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Kalciumsulfat CaSO4 | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic Acid | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protofloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Clarity Ferm | 5 g | 14 min | Primary | Fining |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) | Fermentis / Safale | 75% | 12.22°C - 25°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
51°C | 10 min | |
69°C | 20 min | |
Mash-out | 76°C | 15 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |
Anteckningar
Den vanliga blandningen:
1 gr CaSO4 0.5 gr NaCl 1 gr CaCO3 |
Perfekt träff på OG: