#139 Prästens Tripel

Jag såg att Erik gillade Tripel Karmeliet, så jag kände att jag borde göra en Prästens Tripel och försöka efterlikna en Karmeliet. Läste på forum att någon gjort en med en jäst i stil med WLP400 serien, som är Witjäst egentligen. Ska bli spännande att se hur det blir.

God men tyvärr inte helt nöjd. Smakade mest som en väldigt stark Wit.

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 25.79 6.09 1.08 1.009 9.22
Resultat 1.08 1.009

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Tripel 26 C 1.075 - 1.085 1.008 - 1.014 20 - 40 4.5 - 7 0 - 0 7.5 - 9.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1.5 kg 56.82
Wheat Malt 500 g 18.94
Pilsner Malt 250 g 9.47
Flaked Oats 130 g 4.92
Belgian Candi Sugar - Clear/Blond (0L) 260 g 9.85

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Hallertau Tradition (Germany) 8 g 60 min Boil Pellet 5
Hallertau Tradition (Germany) 4 g 20 min Boil Pellet 5
East Kent Goldings 10 g 10 min Boil Pellet 5.2
Hallertau Tradition (Germany) 5 g 10 min Boil Pellet 5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed 4 g 5 min Boil Spice
Chalk 1 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 2 g 60 min Mash Water Agent

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Wit Ale Yeast WLP400 (WLP400) White Labs 85% 19.44°C - 23.33°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 10 min
66°C 45 min
71°C 25 min
mash-out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *