#136 Rudimentary Lathe

Ytterligare en mumsig Brut IPA. Av saker the Metrons lagt ut på planeten byggde Kirk en kanon. Eller som Crewman #6 skulle uttryckt det, ”can you form some kind of a Rudimentary Lathe?”

yellow

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 19.97 3.22 1.048 1.001 6.15
Resultat 1.048 1.001

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Specialty IPA: White IPA 21 B 1.056 - 1.065 1.01 - 1.016 40 - 70 5 - 8 0 - 0 5.5 - 7 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 28.57
German - Pale Ale 1 kg 57.14
Flaked Corn 250 g 14.29

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Sabro 10 g 5 min Boil Pellet 15.9
Citra 15 g 5 min Boil Pellet 13.1
Sabro 50 g 7 dagar Dry Hop Pellet 15.9
Amarillo 100 g 3 dagar Dry Hop Pellet 8.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Amyloglucosidase 5 g 0 min Primary Water Agent
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.7 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 60 min Mash Water Agent
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 95% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
64°C 60 min
70°C 15 min
78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *