#131 Lagom Citra

Slut på min underbart goda Lagom Kölsch, dags att brygga ny. Nu blir det en Citra.

blue

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 68.5 3.86 1.047 1.011 4.77
Resultat 1.047 1.011

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Kölsch 6 C 1.044 - 1.05 1.007 - 1.011 20 - 30 3.5 - 5 0 - 0 4.4 - 5.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 64.52
German - Pale Ale 200 g 12.9
German - Rye 150 g 9.68
German - CaraHell 100 g 6.45
Wheat Malt 100 g 6.45

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Citra 7 g 0 min First Wort Pellet 13.1
Citra 10 g 20 min Boil Pellet 13.1
Citra 10 g 5 min Boil Pellet 13.1
Citra 33 g 7 dagar Dry Hop Pellet 13.1

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym 0.6 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed 2 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
B44 Bulldog (Hambleton Bard) 0% 0°C - 0°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 20 min
64°C 50 min
70°C 20 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Snaps 5g ekkuber
Wheat - ekrökt vetemalt (Weyermann®)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *