#130 More Spoilers

Förra batchen buteljerades på PET och hamnade i syrrans båt. Den blev så jäkla god att jag måste göra en till.
Denna gång hamnar den på ett 9L fat.

pink

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 30.26 18.14 1.032 1.009 3.1
Resultat 1.032 1.009

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Standard/Ordinary Bitter 8 A 1.032 - 1.04 1.007 - 1.011 25 - 35 4 - 14 0 - 0 3.2 - 3.8 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Maris Otter Pale 500 g 33.56
German - CARABELGE 200 g 13.42
Munich Light 200 g 13.42
Belgian - Biscuit 150 g 10.07
Melanoidin 150 g 10.07
German - Rye 100 g 6.71
Chocolate 50 g 3.36
Belgian Candi Sugar - Dark (275L) 40 g 2.68
German - Carapils 100 g 6.71

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Styrian Golding / Celeia 6 g 0 min First Wort Pellet 2.5
Perle 5 g 0 min First Wort Pellet 8
Styrian Golding / Celeia 7 g 20 min Boil Pellet 2.5
Perle 7 g 20 min Boil Pellet 8
Fuggles 8 g 5 min Boil Pellet 4.5
Perle 8 g 5 min Boil Pellet 8
Styrian Golding / Celeia 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 2.5
Fuggles 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 4.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda 1 g 60 min Mash Water Agent
Chalk 1.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 2 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed / 0.38 Kilograms 3 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining
Vit Sirap 35 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
London ESB Yeast Danstar 70% 18.33°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 10 min
Beta-amylase 64°C 45 min
Alpha-amylase 70°C 15 min
Mash-out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *