Var ute och drack öl på Waza med Magnus och Magnus för några veckor sedan och vi snackade om brygga öl ihop. Då vi alla gillar RIS blir det en sån.
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 213.74 | 50 | 1.092 | 1.015 | 10.06 |
Resultat | 1.092 | 1.015 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Russian Imperial Stout | 13 F | 1.075 - 1.115 | 1.018 - 1.03 | 50 - 90 | 30 - 40 | 0 - 0 | 8 - 12 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Extra Light | 1.5 kg | 43.42 |
German - CaraRed | 400 g | 11.58 |
German - Pale Ale | 325 g | 9.41 |
Brown | 280 g | 8.1 |
German - Carafa II | 200 g | 5.79 |
German - Carapils | 200 g | 5.79 |
German - Rye | 200 g | 5.79 |
Roasted Barley | 150 g | 4.34 |
Finland - Crystal Malt 300 | 100 g | 2.89 |
Flaked Oats | 100 g | 2.89 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Columbus/Tomahawk | 60 g | 0 min | First Wort | Pellet | 13 |
Herkules | 60 g | 20 min | Boil | Pellet | 17 |
Columbus/Tomahawk | 70 g | 20 min | Boil | Pellet | 13 |
Herkules | 50 g | 5 min | Boil | Pellet | 17 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Lactic acid | 3 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Table Salt / 1 Kilograms | 0.3 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Baking Soda | 3.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Chalk | 3.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Epsom Salt | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protafloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Jästnäring / 0.028 Kilograms | 1 g | 10 min | Boil | Other |
Coriander seed / 0.38 Kilograms | 8 g | 5 min | Boil | Spice |
Clarity Ferm | 5 g | 14 dagar | Primary | Fining |
Vit Sirap | 45 g | 14 dagar | Bottling | Other |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) | Fermentis / Safale | 81% | 12.22°C - 25°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
Proteinase | 58°C | 20 min |
Beta-amylase | 65°C | 60 min |
Alpha-amylase | 70°C | 20 min |
Mash-out | 77°C | 10 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |