#129 Tre Magnus

Var ute och drack öl på Waza med Magnus och Magnus för några veckor sedan och vi snackade om brygga öl ihop. Då vi alla gillar RIS blir det en sån.

pink

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 213.74 50 1.092 1.015 10.06
Resultat 1.092 1.015

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Russian Imperial Stout 13 F 1.075 - 1.115 1.018 - 1.03 50 - 90 30 - 40 0 - 0 8 - 12 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1.5 kg 43.42
German - CaraRed 400 g 11.58
German - Pale Ale 325 g 9.41
Brown 280 g 8.1
German - Carafa II 200 g 5.79
German - Carapils 200 g 5.79
German - Rye 200 g 5.79
Roasted Barley 150 g 4.34
Finland - Crystal Malt 300 100 g 2.89
Flaked Oats 100 g 2.89

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Columbus/Tomahawk 60 g 0 min First Wort Pellet 13
Herkules 60 g 20 min Boil Pellet 17
Columbus/Tomahawk 70 g 20 min Boil Pellet 13
Herkules 50 g 5 min Boil Pellet 17

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Lactic acid 3 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 0.3 g 60 min Mash Water Agent
Baking Soda 3.5 g 0 min Mash Water Agent
Chalk 3.5 g 0 min Mash Water Agent
Epsom Salt 1 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring / 0.028 Kilograms 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed / 0.38 Kilograms 8 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
Vit Sirap 45 g 14 dagar Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) Fermentis / Safale 81% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 20 min
Beta-amylase 65°C 60 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *