#127 Lees Bitter

Beställde en birthday beer från Rob Pattisons beer blog ’Shut up about Barclay Perkins’. Planen är att hälla upp den direkt på 18L fat och kolsyresätta där.

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
18 L 105 min 23.55 8.14 1.04 1.008 4.16
Resultat 1.04 1.008

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Best Bitter 11 B 1.04 - 1.048 1.008 - 1.012 25 - 40 8 - 16 0 - 0 3.8 - 4.6 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1.5 kg 63.08
Maris Otter Pale 400 g 16.82
Mörk sirap 320 g 13.46
Flaked Corn 150 g 6.31
German - Carafa III 8 g 0.34

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Fuggles 15 g 105 min Boil Pellet 4.5
East Kent Goldings 11 g 30 min Boil Pellet 5.2
East Kent Goldings 12 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.7 g 60 min Mash Water Agent
Jästnäring 1 g 10 min Mash Other
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Vit Sirap 90 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
London Ale III 1318 (1318) Wyeast 77% 17.78°C - 23.33°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
65°C 60 min
70°C 20 min
78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C



			

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *