Min förra Brut blev otroligt populär, även bland folk som annars endast drick lager. Så, nu blir det en till. The Metrons var de som skickade Kirk till Arena för att slåss mot The Gorn.
Lägger lite annan humle i torrhumlingen. Humle jag har haft liggande länge och aldrig använder. Får se hur det blir.
Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 60 min | 21.22 | 3.22 | 1.048 | 1.001 | 6.15 |
Resultat | 1.048 | 1.001 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Specialty IPA: White IPA | 21 B | 1.056 - 1.065 | 1.01 - 1.016 | 40 - 70 | 5 - 8 | 0 - 0 | 5.5 - 7 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Dry Malt Extract - Extra Light | 500 g | 28.57 |
German - Pale Ale | 1 kg | 57.14 |
Flaked Corn | 250 g | 14.29 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Cascade | 20 g | 25 min | Aroma | Pellet | 8.3 |
Citra | 25 g | 25 min | Aroma | Pellet | 13.1 |
Dr. Rudi | 75 g | 3 dagar | Dry Hop | Leaf | 6.9 |
Centennial | 100 g | 3 dagar | Dry Hop | Pellet | 8.3 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Amyloglucosidase | 5 g | 0 min | Primary | Water Agent |
Gypsym | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Table Salt | 0.7 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Lactic acid | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Jästnäring | 1 g | 10 min | Boil | Other |
Clarity Ferm | 5 g | 0 min | Primary | Fining |
Protafloc | 0.5 g | 15 min | Boil | Fining |
Vit Sirap | 45 g | 0 min | Bottling | Other |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Safale - American Ale Yeast US-05 (US-05) | Fermentis / Safale | 95% | 12.22°C - 25°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
64°C | 60 min | |
70°C | 15 min | |
78°C | 10 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |