#124 De Volgende Halte Jul 2020

Dags för en julöl, med min favoritjäst WLP545. Tillbaks till vörtmix, och nu ganska lite.

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 26.53 14.66 1.083 1.013 9.11
Resultat 1.083 1.013

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Dark Strong Ale 18 E 1.075 - 1.11 1.01 - 1.024 20 - 35 12 - 22 0 - 0 8 - 11 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1.5 kg 50.85
German - CaraHell 500 g 16.95
German - CARABELGE 500 g 16.95
Belgian - Biscuit 100 g 3.39
German - Pale Ale 100 g 3.39
Munich Light 200 g 6.78
Belgian Candi Sugar - Dark (275L) 50 g 1.69

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Spalter Select 12 g 60 min Boil Pellet 3.8
Hersbrucker 12 g 30 min Boil Pellet 3
Styrian Golding / Celeia 15 g 15 min Boil Pellet 2.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda 1 g 60 min Mash Water Agent
Chalk 1.5 g 60 min Mash Water Agent
Epsom Salt 1 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 1 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other
Vörtmix 5 g 5 min Boil Spice
Coriander seed 8 g 5 min Boil Spice
Pomerans 16 g 5 min Boil Spice

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Strong Ale Yeast WLP545 (WLP545) White Labs 82% 18.89°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Beta-amylase 58°C 15 min
Alpha-amylase 64°C 60 min
Mash Out 70°C 20 min
78°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *