Nu en liten switch. Receptet jag brukar köra med Wyeast 3944 men nu med WLP410 istället.

Receptdetaljer
Satsstorlek | Koktid | IBU | SRM | Beräknat OG | Beräknat FG | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|
10 L | 90 min | 12.3 | 3.26 | 1.046 | 1.012 | 4.5 |
Resultat | 1.046 | 1.012 |
Ölstilsdetaljer
Namn | Kategori | OG-intervall | FG-intervall | IBU | SRM | Kolsyra | Alk./volym-% |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Witbier | 16 A | 1.044 - 1.052 | 1.008 - 1.012 | 10 - 20 | 2 - 4 | 0 - 0 | 4.5 - 5.5 % |
Jäsningsbara
Namn | Mängd | % |
---|---|---|
Wheat Malt | 500 g | 33.33 |
Dry Malt Extract - Extra Light | 500 g | 33.33 |
Dry Malt Extract - Wheat | 500 g | 33.33 |
Humle
Namn | Mängd | Tid | Använd | Formulär | Alfa-% |
---|---|---|---|---|---|
Saaz | 20 g | 0 min | First Wort | Pellet | 2.2 |
Övrigt
Namn | Mängd | Tid | Använd | Typ |
---|---|---|---|---|
Gypsym | 1 g | 60 min | Mash | Water Agent |
Chalk | 0.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Lactic acid | 1.5 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Table Salt | 1 g | 0 min | Mash | Water Agent |
Protafloc | 1 g | 15 min | Boil | Fining |
Jästnäring | 1 g | 10 min | Boil | Other |
Coriander seed | 8 g | 5 min | Boil | Spice |
Kamomill | 1.5 g | 5 min | Boil | Spice |
Lemon zest | 12.5 g | 5 min | Boil | Flavor |
Lime zest | 4.3 g | 5 min | Boil | Flavor |
Orange zest | 29 g | 5 min | Boil | Flavor |
Clarity Ferm | 5 g | 0 min | Primary | Fining |
Vit Sirap | 45 g | 0 min | Bottling | Other |
Jäst
Namn | Labb | Försvagning | Temperatur |
---|---|---|---|
Belgian Wit II Ale Yeast WLP410 (WLP410) | White Labs | 73% | 19.44°C - 23.33°C |
Mäskning
Steg | Temperatur | Tid |
---|---|---|
Proteinase | 58°C | 20 min |
Beta-amylase | 65°C | 50 min |
Alpha-amylase | 70°C | 20 min |
Mash-out | 78°C | 10 min |
Jäsning
Steg | Tid | Temperatur |
---|---|---|
Aging | 0 dagar | 0°C |