#123 Pixie Princess III

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Nu en liten switch. Receptet jag brukar köra med Wyeast 3944 men nu med WLP410 istället.

pink

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 90 min 12.3 3.26 1.046 1.012 4.5
Resultat 1.046 1.012

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Witbier 16 A 1.044 - 1.052 1.008 - 1.012 10 - 20 2 - 4 0 - 0 4.5 - 5.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Wheat Malt 500 g 33.33
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 33.33
Dry Malt Extract - Wheat 500 g 33.33

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Saaz 20 g 0 min First Wort Pellet 2.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym 1 g 60 min Mash Water Agent
Chalk 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Table Salt 1 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc 1 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed 8 g 5 min Boil Spice
Kamomill 1.5 g 5 min Boil Spice
Lemon zest 12.5 g 5 min Boil Flavor
Lime zest 4.3 g 5 min Boil Flavor
Orange zest 29 g 5 min Boil Flavor
Clarity Ferm 5 g 0 min Primary Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Wit II Ale Yeast WLP410 (WLP410) White Labs 73% 19.44°C - 23.33°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 20 min
Beta-amylase 65°C 50 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *