#122 Shiny!

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

En ljus lätt Leffe kopia kan inte vara annat än shiny!

orange

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 23.51 5.69 1.069 1.02 6.45
Resultat 1.069 1.02

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Blond Ale 18 A 1.062 - 1.075 1.008 - 1.018 15 - 30 4 - 7 0 - 0 6 - 7.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 41.24
German - Carapils 500 g 20.62
German - Pale Ale 350 g 14.43
Munich Light 250 g 10.31
Cane Sugar 200 g 8.25
Belgian - Biscuit 75 g 3.09
Melanoidin 50 g 2.06

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Hersbrucker 18 g 60 min Boil Pellet 3
Saaz 15 g 30 min Boil Pellet 2.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk / 0.06 Kilograms 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym / 0.09 Kilograms 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid / 0.1 Liters 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc / 0.03 Kilograms 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring / 0.07 Kilograms 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm / 0.11 Liters 5 g 0 min Primary Fining
Dansukker - Vit Sirap / 0.54 Kilograms 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safbrew - Specialty Ale Yeast T-58 (T-58) Fermentis 70% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
54°C 30 min
69°C 45 min
76°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *