#121 Spoilers

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Min förra ordinary bitter hette ”Hello Sweatie”, så denna måste bli Spoilers. Planen är att buteljera på plastflaskor och ha på båten.

blue

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 34.25 12.86 1.037 1.01 3.49
Resultat 1.037 1.01

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Standard/Ordinary Bitter 8 A 1.032 - 1.04 1.007 - 1.011 25 - 35 4 - 14 0 - 0 3.2 - 3.8 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
German - Pale Ale 500 g 29.41
German - CARABELGE 300 g 17.65
Munich Light 300 g 17.65
Belgian - Biscuit 200 g 11.76
Melanoidin 200 g 11.76
German - Rye 100 g 5.88
Brown 80 g 4.71
Belgian Candi Sugar - Dark (275L) 20 g 1.18

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Challenger 6 g 0 min First Wort Pellet 5.1
Perle 5 g 0 min First Wort Pellet 8
East Kent Goldings 7 g 20 min Boil Pellet 5.2
Perle 7 g 20 min Boil Pellet 8
Fuggles 8 g 5 min Boil Pellet 4.5
Perle 8 g 5 min Boil Pellet 8
Challenger 15 g 7 dagar Dry Hop Pellet 5.1
Fuggles 15 g 10 dagar Dry Hop Pellet 4.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda / 0.1 Kilograms 1 g 60 min Mash Water Agent
Chalk / 0.06 Kilograms 1.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsym / 0.09 Kilograms 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid / 0.1 Liters 2 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Protafloc / 0.03 Kilograms 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring / 0.03 Kilograms 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm / 0.04 Liters 5 g 14 min Primary Fining
Dansukker - Vit Sirap / 0.54 Kilograms 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
London ESB Yeast Danstar 70% 18.33°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 10 min
Beta-amylase 64°C 45 min
Alpha-amylase 70°C 15 min
Mash-out 77°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *