#117 Lagom Calypso

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Nästa Kölsch. Nu med lite mindre humle. Mindre beska men försöka få så mycket smak och doft som möjligt.

Mestadels Calypso men även en del Eureka i torrhumlingen.

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 77.49 3.89 1.048 1.011 4.82
Resultat 1.048 1.011

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Kölsch 6 C 1.044 - 1.05 1.007 - 1.011 20 - 30 3.5 - 5 0 - 0 4.4 - 5.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 63.49
German - Pale Ale 200 g 12.7
German - Rye 150 g 9.52
German - CaraHell 100 g 6.35
Wheat Malt 100 g 6.35
Flaked Oats 25 g 1.59

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Calypso 7 g 0 min First Wort Pellet 14.9
Calypso 10 g 20 min Boil Pellet 14.9
Calypso 10 g 5 min Boil Pellet 14.9
Calypso 5 g 7 dagar Dry Hop Pellet 14.9
Eureka 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 17.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsum 0.6 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.5 g 60 min Mash Water Agent
protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed 2 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Kölsch 2565 (2565) Wyeast 75% 13.33°C - 21.11°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 20 min
64°C 50 min
70°C 20 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Snaps 5g ekkuber
Wheat - ekrökt vetemalt (Weyermann®)
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *