#116 Gymbitch II

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Det tog precis slut på ingefäraöl som min PT Vendela gillar skarpt. Nu utan fruktskal och kamomill. Bara koriander och ingefär, dubbelt så mycke färsk ingefära.

grey

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 16.68 3.39 1.048 1.016 4.22
Resultat 1.048 1.016

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Witbier 16 A 1.044 - 1.052 1.008 - 1.012 10 - 20 2 - 4 0 - 0 4.5 - 5.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 31.25
Dry Malt Extract - Wheat 500 g 31.25
Wheat Malt 500 g 31.25
Flaked Oats 100 g 6.25

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Saaz 20 g 60 min Boil Pellet 2.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Gypsym / 0.0913 Kilograms 1 g 60 min Mash Water Agent
Apelsinskal (söta) / 74 Grams 1 g 0 min Mash Flavor
Chalk / 0.0624 Kilograms 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Table Salt / 1 Kilograms 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic acid / 0.1 Liters 1.5 g 0 min Mash Water Agent
Protafloc / 0.0325 Kilograms 1 g 15 min Boil Fining
Jästnäring / 0.0345 Kilograms 1 g 10 min Boil Other
Coriander seed / 0.422 Kilograms 8 g 5 min Boil Spice
Ingefära färsk / 0.1 Kilograms 60 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm / 0.04 Liters 5 g 0 min Primary Fining
Vit Sirap 25 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Belgian Witbier (Wyeast 3944) 65% 0°C - 0°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 20 min
Beta-amylase 65°C 50 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 78°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C
Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *