#112 Råger Mår

Tobbe ville ha en lite lättare Pale Ale. Denna innehåller en del råg och Tobbes hund heter Roger.

red

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 60.75 6.29 1.04 1.008 4.2
Resultat 1.04 1.008

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Pale Ale 18 B 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 50 5 - 10 0 - 0 4.5 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 500 g 31.85
German - CaraHell 300 g 19.11
German - Carapils 100 g 6.37
German - Munich Light 300 g 19.11
German - Rye 250 g 15.92
German - CaraRed 120 g 7.64

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Pacific Gem 2 g 0 min First Wort Pellet 14.6
Citra 15 g 20 min Boil Pellet 12.8
Citra 20 g 5 min Boil Pellet 12.8
Simcoe 36 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.5
Calypso 50 g 2 dagar Dry Hop Pellet 14.9

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.6 g 60 min Mash Water Agent
Chalk 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Gypsum 1 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 1 g 60 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
US West Coast Yeast M44 (M44) Mangrove Jack 78% 15°C - 23.33°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
64°C 50 min
Mash out 70°C 20 min
77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *