#111 Innis & Gunnie 83

Dags för en ny Innins & Gunnie, då min mor Gunnie skulle fyllt 83 idag. Samma recept men lite justerat efter vad jag har i lager. Dessutom lite hårdare vattenjustering då förra årets blev lite sur.

green

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 46.03 14.39 1.054 1.012 5.49
Resultat 1.054 1.012

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Scottish Export 80/- 9 C 1.04 - 1.054 1.01 - 1.016 15 - 30 9 - 17 0 - 0 3.9 - 5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 53.48
German - Pale Ale 450 g 24.06
German - CaraHell 300 g 16.04
United Kingdom - Brown 70 g 3.74
United Kingdom - Chocolate 50 g 2.67

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Fuggles 15 g 60 min Boil Pellet 4.5
Styrian Golding / Celeia 30 g 60 min Boil Pellet 2.5

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Baking Soda 4 g 60 min Mash Water Agent
Calcium Cloride 0.5 g 60 min Mash Water Agent
Epsom Salt 1 g 60 min Mash Water Agent
Chalk 2 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Vaniljpulver 10 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining
Ekflis bourbon 50 g 7 min Primary Flavor
Vit Sirap 25 g 14 dagar Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Liberty Bell Ale M36 (M36) Mangrove Jack 76% 16.67°C - 23.33°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
Proteinase 58°C 20 min
Beta-amylase 64°C 50 min
Alpha-amylase 70°C 20 min
Mash-out 77°C 10 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Ett paket vaniljstänger, dvs 2 st, totalt 7 gram.
Ekflis i Bourbon några dagar
Minskat mängden priming till 30gr
Ökat på fler mash steg och minskat DME


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *