#110 Eliza & Alura

Självklart gör man en Alex & Kara på kvionnodagen. Alura, Karas mor och Eliza hennes styvmor och Alex mor.

red

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
10 L 60 min 24.81 5.09 1.085 1.016 9.02
Resultat 1.085 1.016

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
Belgian Tripel 18 C 1.075 - 1.085 1.008 - 1.014 20 - 40 4.5 - 7 0 - 0 7.5 - 9.5 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Extra Light 1 kg 34.48
German - Wheat Malt 600 g 20.69
Dry Malt Extract - Wheat 500 g 17.24
Cane Sugar 150 g 5.17
Flaked Oats 200 g 6.9
German - Carapils 250 g 8.62
German - Munich Light 200 g 6.9

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
Styrian Golding / Celeia 30 g 60 min Boil Pellet 2.5
Saaz 20 g 5 min Boil Pellet 2.2
Saaz 20 g 7 dagar Dry Hop Pellet 2.2

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Chalk 1 g 60 min Mash Water Agent
Gypsum 1 g 60 min Mash Water Agent
Table Salt 0.6 g 60 min Mash Water Agent
Lactic acid 2 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Jästnäring 1 g 10 min Boil Other
Koriander 10 g 5 min Boil Spice
Pomerans 16 g 5 min Boil Spice
Saffran 1 g 5 min Boil Spice
Stjärnanis 1 g 5 min Boil Spice
Clarity Ferm 5 g 14 dagar Primary Other
Vit Sirap 45 g 0 min Bottling Other

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Trappist Ale Yeast WLP500 (WLP500) White Labs 78% 18.33°C - 22.22°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
58°C 15 min
65°C 60 min
Mash out 78°C 20 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *