#11 Undercity

image_pdfCreate PDFimage_printPrint

Då den förra bryggningen av min Camden klon blev så god (den gick åt för fort) känner jag att jag behöver en ny batch. Ny har jag dragit ner på citra lite, då den stack igenom lite för mycket. Jag har även försökt göra den lite ljusare, för att mer efterlikna en Camden Pale Ale.

Återigen, eftersom det är en Camden så blir det nåt från Doctor Who avsnittet The Sun Makers. Då den del av avsnittet som faktiskt är inspelat i Camden sker i The Undercity, så får den heta Undercity.

Yellow

Receptdetaljer

Satsstorlek Koktid IBU SRM Beräknat OG Beräknat FG Alk./volym-%
9 L 60 min 43.59 6.47 1.057 1.016 5.39
Resultat 1.057 1.016

Ölstilsdetaljer

Namn Kategori OG-intervall FG-intervall IBU SRM Kolsyra Alk./volym-%
American Pale Ale 10 A 1.045 - 1.06 1.01 - 1.015 30 - 45 5 - 14 0 - 0 4.5 - 6.2 %

Jäsningsbara

Namn Mängd %
Dry Malt Extract - Light 1 kg 54.05
Pilsner 250 g 13.51
Pale Ale 200 g 10.81
Munich Light 150 g 8.11
Rye 100 g 5.41
Wheat Malt 100 g 5.41
Crystal Malt 150 50 g 2.7

Humle

Namn Mängd Tid Använd Formulär Alfa-%
perle 5 g 0 min First Wort Pellet 8.2
Simcoe 5 g 0 min First Wort Pellet 12.7
Citra 3 g 20 min Boil Pellet 11
Perle 3 g 20 min Boil Pellet 8.2
Simcoe 3 g 20 min Boil Pellet 12.7
Perle 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 8.2
Simcoe 10 g 7 dagar Dry Hop Pellet 12.7

Övrigt

Namn Mängd Tid Använd Typ
Bonaire salt, NaCl 0.5 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumkarbonat CaCO3 1 g 0 min Mash Water Agent
Kalciumsulfat CaSO4 1 g 0 min Mash Water Agent
Lactic Acid 1 g 0 min Mash Water Agent
Protofloc 0.5 g 15 min Boil Fining
Clarity Ferm 5 g 14 min Primary Fining

Jäst

Namn Labb Försvagning Temperatur
Safale - English Ale Yeast S-04 (S-04) Fermentis / Safale 75% 12.22°C - 25°C

Mäskning

Steg Temperatur Tid
51°C 10 min
69°C 20 min
Mash-out 76°C 15 min

Jäsning

Steg Tid Temperatur
Aging 0 dagar 0°C

Anteckningar

Den vanliga blandningen:
1 gr CaSO4
0.5 gr NaCl
1 gr CaCO3

Average Rating
0 out of 5 stars. 0 votes.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *